Men Speaker

O Mnie

mgr inż. Renata Kaszycka - dietetyk kliniczny

Jestem absolwentką Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, kierunki: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka oraz Żywienie Człowieka i Dietetyka. Studia podyplomowe: Instytut Studiów Podyplomowych Wyższej Szkoły Nauk Pedagogicznych w Warszawie: ,,Higiena i Epidemiologia w Profilaktyce i Promocji Zdrowia". Obecnie specjalizacja: Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego w Warszawie: ,,Zdrowie Publiczne".

Głównym celem mojej pracy jest zmiana zachowań żywieniowych pacjentów oraz ich dotychczasowego stylu życia na prawidłowy. Prowadzenie gabinetu daje mi możliwość dzielenia się swoją wiedzą i pomagania osobom, które potrzebują wsparcia i edukacji w zakresie odżywiania. Swoich pacjentów zawsze traktuję w sposób indywidualny. Współpracuję zarówno z pacjentami pragnącymi schudnąć jak i cierpiącymi na choroby dietozależne oraz sportowcami. W swojej pracy wykorzystuję wyłącznie informacje potwierdzone naukowo, korzystam z norm i zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) i Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.

oferta dla pacjenta

event speaker konsultacje dietetyczne event speaker ocena sposobu żywieniaevent speaker indywidualne plany żywieniowe event speaker analiza składu ciała event speaker opracowywanie planów żywieniowych - dla żłobków, przedszkoli, szkół zgodnie z aktualnymi wymogami, event speaker dokumentacja HACCP event speaker

  • event speaker

    - plan żywieniowy

    w nadwadze i otyłości

  • event speaker

    plan żywieniowy -

    w niedowadze

  • event speaker

    - plan żywieniowy

    dla dzieci i młodzieży

  • event speaker

    plan żywieniowy -

    dla kobiet w ciąży i karmiących

  • event speaker

    - plan żywieniowy

    dla osób starszych

  • event speaker

    plan żywieniowy -

    dla aktywnych fizycznie

  • event speaker

    - plan żywieniowy

    dla wegetarian

  • event speaker

    plan żywieniowy -

    w jednostkach chorobowych

    cukrzycy, insulinooporności, układu krążenia, zaparciach, tarczycy, refluksie i wrzodach, wątroby, trzustki, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, anemii, zaburzeniach odżywiania, dnie moczanowej

Cennik

Jak mogę płacić? Na chwilę obecną płatność w gabinecie jest możliwa jedynie gotówką lub przelewem na wcześniej podany numer konta. W przypadku korzystania z pakietu, na pierwszej wizycie należy wpłacić zaliczkę a pozostała kwota jest regulowana przy odbiorze diety. Nie ma możliwości zwrotu pieniędzy za niewykorzystane wizyty w wykupionym pakiecie.

Opracowywanie jadłospisów dla żłobków itp., dokumentacja HACCP – ceny ustalam indywidualnie!!!

70 zł

pierwsza wizyta

  • wywiad żywieniowy
  • analiza składu ciała
  • analiza sposobu żywienia
  • wyznaczenie celów i planów
  • 35 zł

    wizyta kontrolna

  • analiza składu ciała wraz z omówieniem
  • 160 zł

    dieta zbilansowana

  • program żywieniowy uwzględniający twoje preferencje żywieniowe oraz tryb życia do stosowania przez miesiąc
  • 192 zł

    dieta w chorobie

  • program żywieniowy wspomagający leczenie twojej choroby do stosowania przez miesiąc
  • 50-80zł

    korekta diety

  • modyfikacja jadłospisu uwzględniająca twoje preferencje żywieniowe
  • 50 zł

    konsultacja

  • konsultacja dietetyczna
  • 259zł

    pakiet razy 2

    oszczędzasz - 40 zł

  • pierwsza wizyta
  • plan żywieniowy
  • 2 wizyty kontrolne
  • 299zł

    pakiet razy 4

    oszczędzasz - 70 zł

  • pierwsza wizyta
  • plan żywieniowy
  • 4 wizyty kontrolne
  • 339zł

    pakiet razy 6

    oszczędzasz - 100 zł

  • pierwsza wizyta
  • plan żywieniowy
  • 6 wizyt kontrolnych
  • 490zł

    pakiet dla par

    oszczędzasz - 110 zł

  • pierwsza wizyta dla dwojga
  • plan żywieniowy dla dwojga
  • 2 wizyty kontrolne dla dwojga
  • Dieta Na Prezent Możliwość wykupienia każdego z powyższych pakietów w formie vouchera. Wykupując dietę na prezent otrzymasz eleganckie zaproszenie w kopercie dla osoby, którą chcesz obdarować...

    Wizyta w gabinecie

    Jeśli umówiłeś się na pierwszą wizytę lub nosisz się z zamiarem aby to uczynić, dowiedz się jak wygląda wizyta w moim gabinecie oraz jak się do niej przygotować aby była jak najbardziej owocna.

    Pierwsza wizyta ma na celu poznanie problemu pacjenta i wzajemnych oczekiwań. Szczegółowy wywiad zdrowotno-żywieniowy, będzie podstawą do opracowania odpowiednio zbilansowanego planu żywieniowego dostosowanego do stylu życia, poziomu aktywności fizycznej, umiejętności kulinarnych i preferencji smakowych. Pomoże to w ustaleniu odpowiedniej ilości posiłków i doboru odpowiednich produktów do Twojej diety. Na podstawie zebranych informacji przygotuję indywidualny plan żywieniowy (czas oczekiwania 3-7 dni). Dieta jest opracowywana w formie dekadowych jadłospisów, które z powodzeniem można stosować przez dłuższy okres czasu wprowadzając na bieżąco modyfikację.

    Pierwsza wizyta:
  • wywiad zdrowotno-żywieniowy
  • analiza składu ciała
  • ocena dotychczasowego sposobu żywienia
  • analiza badań labolatoryjnych
  • wyznaczenie celów do osiagnięcia
  • Jeżeli posiadasz wyniki badań labolatoryjnych z ostatnich miesięcy, zabierz je na pierwsze spotkanie.

    PRZYGOTOWANIE DO ANALIZY SKŁADU CIAŁA:
  • pomiar jest wykonywany na bose stopy (bez skarpetek, rajstop)
  • przed badaniem należy zdjąć wszelkie metalowe przedmioty (biżuteria, zegarek, telefon itp.)
  • ok. 2-3 godzin przed spotkaniem nie spożywaj żadnego posiłku
  • ok. 1-2 godzin przed spotkaniem zrezygnuj z picia płynów
  • do pomiaru należy przystąpić z pustym pęcherzem
  • na dobę przed spotkaniem nie spożywaj alkoholu
  • ok. 8-12 godzin przed analizą składu ciała zrezygnuj z wykonywania intensywnych ćwiczeń
  • kobiety w ciąży
  • osoby z rozrusznikiem serca
  • Wizyty mają charakter kontrolny oraz motywacyjny. Częste wizyty wspierają pacjenta w dążeniu do celu, sprawdzają efektywność diety oraz pomagają w utrzymaniu motywacji. Waga domowa nie odzwierciedla naszego składu ciała. Często wynik może nie zmieniać się mimo, że chudniemy. Na masę ciała ma wpływ nawodnienie, aktywność fizyczna, wzrost masy mięśniowej. Wizyty odbywają się 1-2 razy w miesiącu w czasie których na bieżąco modyfikujemy dietę. Na wizycie kontrolnej:
  • przeprowadzamy analizę składu ciała
  • weryfikujemy postępy pacjenta
  • motywujemy
  • wprowadzamy modyfikację diety
  • Pracuję na analizatorze składu ciała IOI 353, dzięki któremu możliwe jest określenie: masy ciała, masy mięśni szkieletowych, masy tkanki tłuszczowej, całkowitej zawartości wody w organiźmie, zawartości białka i substancji mineralnych, beztłuszczowej masy ciała, BMI, procentowej zawartości tkanki tłuszczowej, wskaźnika WHR (talia- biodro), poziomu tłuszczu trzewnego (brzusznego), wiek metaboliczny (wiek ciała), podstawowej przemiany materii (BMR), całkowitej przemiany materii (TEE) i in.

    Przykładowa analiza składu ciała kobiety i mężczyzny:

    ioi353 ioi353

    Kontakt

    W celu umówienia się na wizytę, czy też uzyskania informacji, proszę o kontakt telefoniczny. Kierująć się zasadą - wzajemnie szanujemy swój czas, w celu przełożenia/odwołania wizyty proszę o kontakt telefoniczny - co najmniej 1 dzień przed ustalonym terminem.

    Gabinet Dietetyczny

    mgr inż. Renata Kaszycka - dietetyk kliniczny

    29 Listopada 21, 38-700 Ustrzyki Dolne, Hala Sportowa

    tel. kom. 669 901 121

    email. kontakt@renatakaszycka.pl


    Godziny otwarcia: pn-pt 16:00 – 20:00, sobota 10:00 - 14:00

    formularz kontaktowy

    Masz jakieś pytania? Chcesz umówić wizytę? Napisz do mnie: